Komárno v Záhrebe neobhájilo titul majstra BoxingONE

Dejiskom finálového zápasu o titul majstra stredoeurópskej boxerskej ligy družstiev BoxingONE, ročníka 2014/15, medzi Komárnom a Záhrebom 16. mája 2015, bola podľa rozhodnutia exekutívy tejto súťaže družstiev Športová hala Sesvete Záhreb.

SHARKS KomárnoDružstvo z hlavného mesta Chorvátska, ako víťaz A skupiny, v ktorej okrem Záhrebu štartovali ešte mužstvá Győru, Podgorice z Čiernej hory a Galanty, si konečný postup do super finále vybojovalo víťazstvom v semifinálovom zápase proti, v poradí druhému družstvu z B skupiny, KSI Budapešť.
Komárno, ako trojnásobný víťaz BoxingONE a obhajca titulu, po suverénnom prvenstve v B skupine a postupnými víťazstvami doma aj vonku nad družstvami z Budapešti, Subotice a Debrecínu, si definitívnu účasť v super finále vybojovalo v domácom ringu hladkým semifinálovým víťazstvom 14:6 proti Győru, ktoré skončilo na druhom mieste v A skupine.
Podľa nie celkom spravodlivého reglementu súťaže BoxingONE semifinálové zápasy, ako aj super finále sa nekoná tak, ako je to v boxe bežné dvojzápasom doma - vonku, ale len jediným stretnutím v mieste a čase, ktorý určí riadiaci orgán súťaže. Tieto vopred stanovené pravidlá medzinárodnej súťaže samozrejme Komárno rešpektovalo aj napriek tomu, že ako obhajca titulu požadovalo a aj očakávalo, že riadiaca exekutíva sa prikloní k tomu, aby sa super finále konalo v Komárne.
Finálový zápas pred vypredanou halou Sesvete mal vysokú športovú úroveň. Obe družstvá nastúpili s posilnenými zostavami. Za domáci Záhreb okrem výberu najlepších boxerov bývalej Juhoslávia nastúpili aj dvaja majstri Ruska a traja reprezentanti Nemecka. Naše družstvo nastúpilo v osvedčenej zostave, v ktorej si vybojovalo postup do finále, doplnené tromi boxermi z Litvy. Na víťazstvo Komárna a obhájenie titulu to ale proti tak silnej zostave Chorvátov nestačilo. Jedným z rozhodujúcich faktorov víťazstva Záhrebu bola skutočnosť, že v oboch dueloch vydvihnutých boxerov (tzv. „JOKER“), ktorí získali za víťazstvo namiesto dvoch po tri body, zvíťazili domáci boxeri. Veľkou výhodou pre Záhreb bolo samozrejme aj domáce prostredie
Zápas skončil 16:4 pre domácich po bodových víťazstvách boxerov Záhrebu: J. Stanga (Nemecko) 2:0, S. Scherleho (Nemecko) , 2:0, I. Azerova (Rusko) 3:0, S. Prtenjača 3:0, E. Dahintena (Nemecko) 2:0, D. Plantiča 2:0, M. Čaliča a víťazstvách boxerov Komárna Viktora Királya, ktorý porazil Rusa Denisa Morozova 2:0 a Zoltána Harcsu po bodovom víťazstve 2:0 nad domácim Sanjin Vrgočom.
Stretnutie aj napriek jednoznačnému celkovému výsledku bolo v jednotlivých zápasoch dvojíc boxerov vyrovnané. Svojou športovou úrovňou plne uspokojilo očakávanie vyše tisíc divákov o to viac, že prvýkrát vo svojej histórii si vybojovalo chorvátske družstvo boxerov titul majstra medzinárodnej stredoeurópskej ligy BoxingONE. Komárno svoj titul neobhájilo. Vybojovalo si však druhé miesto z 8 zúčastnených boxerských družstiev z Chorvátska, Srbska, Čiernej Hory , Maďarska a Slovenska, k čomu možno len zablahoželať.

22. 05. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014