Kličko dá Furymu šancu

Šampión ťažkej hmotnostnej kategórie Vladimír Kličko po poslednej úspešnej obhajobe svojich titulov povedal, že v ringu už čoskoro bude obhajovať WBO titul proti Britovi Tysonovi Furymu.

Kličko39-ročný Ukrajinec, žijúci v Nemecku, pred posledným duelom v New Yorku proti Bryantovi Jenningsovi dokázal jednoznačne vyhrať, ale v Amerike sa trochu trápil.
Aj napriek tomu boxerovi, ktorý vlastní opasky organizácii WBA, IBF, WBO a IBO, traja rozhodcovia pridelili jednoznačné víťazstvo. Na body vyhral dvakrát 116-111 a raz 118 ku 109. Bolo to jeho 64. víťazstvo v kariére.
Kličko prehlásil: "Dostal som ďalšiu ponuku a to, že musím opäť povinne boxovať (obhajoba titulov). Vyzerá to tak, že Tyson Fury bude môj ďalší súper v ringu."
"Tento súboj proti Britovi sa určite nebude konať v USA. Obaja sme Európania a najlepšie by bolo, aby sa konal na európskej pôde."
"V súboji pôjde o opasok WBO. Je to niečo čo musím urobiť, pretože inak stratím tento titul. Teraz sa musíme dohodnúť na tom, či Fury príde do Nemecka, alebo či ja pocestujem do Veľkej Británie. Všetko bude záležať na to, ako prebehnú jednania."

Zdroj: bet365.com

 

04. 05. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014