Wilder obhájil titul WBC

Francúzsky vyzývateľ Johann Duhaupas sa stal krajne problematickým súperom pre majstra sveta WBC v ťažkej váhe Deontaya Wildera, hoci napokon titulový zápas prehral.

Deontay WilderDuhaupas si zvolil taktiku agresívneho útočníka a s pevným blokom sa od prvých sekúnd pustil vpred skracovať vzdialenosť. Wilder bol trocha prekvapený takým náporom. Duhaupas neustal v tlaku ani v druhom kole, nebol už však taký neúprosný, čím umožnil Wilderovi, aby sa viac-menej uvoľnil, a prispôsobil agresivite protivníka. Zápas bol obojstranne ostrý, Duhaupas sa presvedčivo snažil zasahovať Wildera, ktorý sa odstreľoval, avšak nebol ani proti výmenám, pretože zastavovať súpera zdiaľky pravým direktom sa mu príliš nedarilo.
Údery knockoutéra Wildera – celý jeho arzenál od zvihákov po háky „za ucho“, do istého času odolnému vyzývavateľovi nerobili veľké problémy. Okrem, samozrejme, tržnej rany na nose a podliatiny na ľavom oku, ktoré sa objavili ešte v prvej tretine zápasu. Na druhej strane, Wilder zatiaľ vo svojej kariére neinkasoval tak veľa od nikoho, opuchliny lícnych tkanív hovorili sami za seba.
Prevaha Američana však rástla každým kolom. Na začiatku 11. kola vybil Deontay ďalšiu úspešnú kombináciu po ktorej sa rozhodca zľutoval nad Duhaupas a zápas odmával, hoci Francúz sa padať nechystal. TKO 11 – prvý zápas Wildera, ktorý trval tak dlho.
Zdroj: boxingscene.com

27. 09. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014