Úspešná reprezentácia boxerov v Kiskunhalasi

Boxeri Športového klubu boxu Spartak Komárno sa v dňoch 19.-20. septembra zúčastnili XV. ročníka medzinárodného boxerského turnaja v Kiskunhalasi. Pod vedením trénera Juraja Györfiho a Jána Sarköziho na turnaji štartovali boxeri: Tibor Bélai, Tomáš Bencsik, Patrik Halász, Roland Krepelka a boxerka Tünde Koczkás.

ŠKBNa turnaji sa celkovo prezentovalo 72 boxerov a boxeriek zo 14-tich klubov Maďarska, ďalej družstvo Subotice zo Srbska a náš Športový klub boxu.
Cenné prvenstvá vo svojich hmotnostných a vekových kategóriách si z našich boxerov vybojovali:
- Patrik Halász, ktorý v hmotnosti do 52 kg žiakov zvíľazil nad Dávidom Kissom z klubu Tápiomenti SE už v druhom kole zápasu, po jednoznačnej prevahe verdiktom technické KO (podľa nových pravidiel boxu je výsledok duelu pri predčasnom ukončení z dôvodu jednoznačnej prevahy, vzdanie sa, alebo zranenia vyhlásený ako technické KO).
- Tünde Koczkás zaznamenala vynikajúci medzinárodný úspech, keď zvíťazila vo finále v hmotnostnej kategórii dievčat do 81 kg na body nad Zsanetou Cseho zo Szegedu. Víťazstvu vďačí okrem svojej bojovnosti aj vynikajúcej kondícii, ktorú preukázala najmä vo štvtom kole.
- Roland Krepelka vo vekovej kategórii žiakov došiel ľahko k víťazstvu bez boja, lebo mu súper do finálového súboja nenastúpil.

Druhé miesta na tomto medzinárodnom turnaji obsadili:
- Tamás Bencsík boxer dorasteneckej vekovej kategórie do 60 kg sa vo finále stretol s bronzovým medailistom majstrovstiev Maďarska mládeže Józsefom Kontimérom, ktorý nad našim talentovaným, ale menej skúseným boxerom zalúžene zvíťazil
- Tibor Bélai, v divácky vždy najatraktívnejšom finále ťažkej váhy mužov v tvrdom a bojovnom zápase prehral s technicky a takticky výborne pripraveným domácim boxerom Árpádom Majorom.

Medzinárodný turnaj, ktorého čestným hosťom bol aj v Komárne dobre známy boxer - bronzový medailista z Olympijských hier György Mizsei - mal dobrú športovú úroveň. Naši boxeri úspešne reprezentovali Komárno, keď v celkovom hodnotení družstiev zo 16-tich zúčastnených klubov obsadili tretie miesto.

26. 09. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014