Prezident WBC o voľných tituloch

Prezident WBC, Mauricio Sulaiman je presvedčený, že Američan Floyd Mayweather Jr. neobnoví svoju boxerskú kariéru a otvorí tak cestu pre nové pokolenie talentovaných boxerov. Sulaiman si myslí, že Floyd by mohol uvoľniť pásy v light middleweight a welterweight už tento týždeň.

Mauricio Sulaiman"Mayweather potvrdil, že sa viac do ringu nevráti a ja si myslím, že je to fantastické. Odchod Floyda otvorí novú éru profesionálneho boxu pre celú plejádu borcov. Odíde neporazený, zdravý a finančne dobre zabezpečený. Ak sa Mayweather nevráti, dá dobrý príklad iným boxerom," – vyhlásil Sulaiman.
Šéf WBC okrem toho menoval možných nasledovníkov Mayweathera na tróne lídra ratingu P4P : "Môže sa ním stať Golovkin, víťaz zápasu Cotto – Canelo, Roman Gonzales, Leo Santa Cruz... Tu treba úroveň, charizmu a trocha šťastia."

Šéf WBC rovnako čaká od Floyda Mayweathera Jr., ktorý ukončil kariéru, list s oficiálnym potvrdením svojho stanoviska a tým pádom na uvoľnenie titulov. Pripomenieme, že Američan je stále držiteľom titulov WBC v light middleweight a welterweight. Hneď ako WBC dostane oficiálne potvrdenie od Mayweathera, plánuje nariadiť zápasy o uvoľnené tituly.
Prvou možnosťou je organizácia mini-turnajov, víťazi ktorých tituly získajú. Druhá možnosť je, že o voľné miesta sa stretnú borci, ktorí boli doteraz tesne pod šampiónom organizácie.
Vo welterweight je momentálne na prvom mieste Amir Khan a na druhom Američan Danny Garcia. Pripomenieme, že títo dvaja sa už stretli v roku 2012 a Garcia vtedy knockoutoval Khana v 4 kole.
V light middleweight je na prvom mieste Jermell Charlo, dvojička novopečeného šampióna IBF Jermalla Charla, a na druhom mieste je John Jackson.

Zdroj: boxinginsider.com

21. 09. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014