Medzinárodný boxerský turnaj XXII. Testvérvárosok kupája Kiskunhalas.

Dňa 16. septembra 2023 sa uskutočnil medzinárodný boxerský turnaj v Maďarskom meste Kiskunhalas. Turnaju sa zúčastnilo 27 klubov a bolo nominovaných 83 boxerov. Účasť nášho klubu na tomto turnaji je už dlhoročnou tradíciou.

 

Športový klub boxu Spartak Komárno, pod vedením trénera Jána Sárköziho a vedúceho družstva Roderika Győrfiho, reprezentovali naši traja boxeri. Peter Stanček vo váhe 86 kg nemal v svojej váhe boxera a neboxoval. V kategórii mladšieho dorastu, vo váhe 80 kg nás reprezentoval Bukor Alex a jeho súperom bol maďarský boxer, ktorý po tvrdom nátlaku Alexa po prvom kole tento súboj vzdal. V staršom doraste, vo váhe 91 kg nastúpil do ringu náš boxer Aytak Hunor Jácob, ktorý v bojovnom trojkolovom stretnutí zvíťazil nad svojim maďarským súperom. Tieto dve stretnutia však neboli zaradené do oficiálneho programu turnaja, nakoľko na základe pravidiel o lekárskej prehliadke platia v Maďarsku prísnejšie pravidlá ako u nás a tieto pravidlá naši boxeri nespĺňali, takže boxovali neoficiálne prípravné stretnutia. O zmene dĺžky platnosti lekárskej prehliadky nebol náš klub včas informovaný.

Po vyjadrení trénera Jána Sárköziho, ktorý bol spokojný s výkonom našich boxerov uviedol, že takéto stretnutia s medzinárodnou konfrontáciou v ringu napomáhajú športovému rastu boxerov.

V mene vedenia klubu ďakujeme chlapcom za vzornú reprezentáciu nášho klubu ŠKB Spartak Komárno a prajeme im veľa športových úspechov.

 

19. 09. 2023
Nasledujúca stránka: Klub