Amir Khan bude boxovať v Saudskej Arábii

Dvojnásobný majster sveta Amir Khan prepíše históriu, keď 12. júla nastúpi na zápas v Saudskej Arábii, v športovom meste kráľa Abdullaha v Jeddahu.

Foto: Nick Potts/PA

Khan bude čeliť Neerajovi Goyatovi, súčastnému šampiónovi Ázie WBC vo welterweight. Zápas je zaujímavý aj s medzinárodného hľadiska, keďže Khan má pákistánske korene, a čelí Goyatovi, ktorý je v súčastnosti indickým národným boxerským hrdinom. Khan údajne zarobí za tento zápas 8,8 milióna dolárov.
"Je to vzrušujúca výzva, ktorú mám pred sebou," povedal Khan. „Bude to prvýkrát, čo britsko-pakistanský bojovník bude boxovať s indickým boxerom, a tento zápas nakoniec spojí oba národy dohromady. Chcel by som sa poďakovať saudskej vláde a generálnemu športovému úradu za to, že mi poskytli túto príležitosť, a som presvedčený, že šport je veľký liečiteľ.“
Saudské kráľovstvo sa zameriava na to, aby sa stalo hlavným centrom medzinárodných športových podujatí. Svoju prvú medzinárodnú boxerskú akciu zorganizovalo minulý september, keď sa v Jeddahu konalo finále World Boxing Super Series v hmotnosti super middleweight.
Momentum pokračuje 12. júla, keď Amir Khan vstúpi medzi povrazy.

Zdroj: Fight News
Foto: Nick Potts/PA

 
05. 06. 2019
Nasledujúca stránka: Klub