Tyson Fury proti Tomovi Schwarzovi 15. júna

Fámy okolo Tysona Furyho a jeho ďalšieho súboja boli potvrdené, keď Top Rank Promotions oznámili, že Tyson Fury, neporazená ťažká váha, o ktorej si mnohí myslia, že je stále priamym majstrom sveta, bude čeliť neznámemu Nemcovi Tomovi Schwarzovi 15. júna, údajne v MGM Grand v Las Vegas.

Bude to prvý zápas Furyho od podpísania vysoko propagovanej a prekvapujúcej zmluvy s promočnou spoločnosťou Boba Aruma, Top Rank, pred niekoľkými týždňami. Fury očakával, že bude odveta s Deontayom Wilderom po ich zábavnej a kontroverznej bitke v decembri minulého roka, ktorý skončil remízou. Angličan sa však rozhodol spojiť sa s Arumom a ESPN.

Schwarz, ktorého rekordka je aktuálne 24-0, je v podstate neznáma komodita. Nikdy v Amerike nebojoval, niekoľkokrát boxoval mimo svojho rodného Nemecka. Hoci je Schwarz neporazený, ešte nikdy neboxoval s kýmkoľvek na tak vysokej úrovni ako je Fury.
Keďže Wilder bude boxovať s Dominicom Breazealeom v máji tohto roku, a Anthony Joshua sa postaví proti Jarrellovi Millerovi v júni, tím Furyho musel hľadať súpera nezaťaženého politikou súčasného boxu.

Od Furyho môžeme pravidelne očakávať, že urobí niečo neočakávané. Po ohromujúcom zápase v roku 2015, kedy zvíťazil nad dlho vládnucim kráľom ťažkej váhy Vladimírom Kličkom, zostúpil do sveta depresie, chlastu, drog a jedla. Našiel však cestu z tmy, potom prekvapil mnohých, keď takmer porazil obávaného amerického boxera Wildera koncom minulého roka. Teraz Fury, s rekordkou 27-0-1, opäť prekvapil ľudí tým, že sa spojil s Arumom a ESPN. Len málo z nich však pravdepodobne čaká nejaké prekvapenie, keď sa Fury vráti do ringu 15. júna, aby mohol bojovať so Schwarzom.

Zdroj a foto: Boxing Insider

 
01. 04. 2019
Nasledujúca stránka: Klub