Krátke správy z boxu

Dvojnásobný majster sveta a olympijský zlatý medailista z roku 2008 James "Chunky" DeGale dnes oznámil ukončenie kariéry.
"Dnes uplynulo presne desať rokov od môjho profesionálneho debutu dňa 28. februára 2009, a dnes je deň, keď oznamujem svoj odchod do dôchodku. Bola to neuveriteľná cesta a bolo to úžasných desať rokov."

Šampión strednej váhy WBA a WBC Canelo Alvarez a šampión strednej váhy IBF Daniel Jacobs dnes usporiadali tlačovú konferenciu v Hard Rock Cafe v New Yorku. Unifikačný zápas o tituly WBA, WBC A IBF sa bude konať v sobotu 4. mája v T-Mobile Arena v Las Vegas a bude vysielaný na DAZN.

Bývalá kubánska olympijská hviezda v ťažkej váhe Robert Alfonso naznačil svoje ciele na rok 2019. Alfonso nedávno porazil veterána Raya Austina, ktorý je uvedený v Alabamskej sieni slávy, na akcii v Tuscaloosa. Hosťami večera boli aj šampión ťažkej váhy WBC Deontay Wilder, Evander Holyfield a Earnie Shavers. "Mojim cieľom je byť prvým kubánskym šampiónom ťažkej váhy na svete," povedal Alfonso.

Bývalý šampión ťažkej váhy WBO Joseph Parker by bol ochotný čeliť bývalému šampiónu WBA, WBO, IBF Tysonovi Furymu, ktorý teraz zrušil odvetu s Deontayom Wilderom. "Joseph bude bojovať proti Tysonovi Furymu, ak budú správne podmienky," povedal Parkerov promotér David Higgins pre New Zealand Herald. "Niektorí by povedali, že to bude ťažký boj pre Joea, pretože Fury je veľmi zložitý súper. Určite súhlasíme. Joe a ja považujeme Tysona Furyho za pravdepodobne najlepšiu ťažkú váhu na svete ... myslíme si, že je lepší ako Anthony Joshua a Deontay Wilder."

Super stredná váha Avni Yildirim žiada WBC, aby nariadil okamžitú odvetu s Anthonym Dirrellom, ktorý porazil Yildirima technickým KO v zápase o voľný titul WBC v Minneapolise minulú sobotu na FS1.

Zdroj: Boxing News

 
05. 03. 2019
Nasledujúca stránka: Klub