Joshua vs. Kličko: Najväčší súboj a nikto o tom nehovorí

Doslova najväčší súboj na svete je tu za menej ako dva týždne, a zdá sa, že o tom nikto nevie.

Joshua vs. Kličko

Anthony Joshua (18-0 18KO) bude obhajovať svoj titul IBF v heavyweight proti bývalému šampiónovi v heavyweight Vladimírovi Kličkovi. Súboj sa bude sa konať v Londýne, na štadióne Wembley, pred rekordným davom deväťdesiat tisíc ľudí. To je neuveriteľné. Súboj medzi dvoma najväčšími heavyweights na planéte, na najväčšom pódiu, o tri tituly v heavyweight (IBF, WBA, IBO). Napriek tomu sa zriedka objavia reklamy alebo propagácie zápasu.

Joshua je relatívne nová veľká nádej, určite, je bývalým olympijským zlatým medailistom (rovnako ako Kličko), je mladý a ukončil každý jeden z jeho súbojov takým spôsobom ako fanúšikovia chcú ... knockoutom.

Kličko je 41-ročná žijúca legenda. Bývalý majster sveta, ženatý s hollywoodskou herečkou (Hayden Panettiere), olympijské zlato, 64 víťazstiev. Toto je vysnívaný súboj.

Kličko mal nudný štýl po väčšinu svojej kariéry, ale ukončil veľa svojich súbojov (53x) knockoutom. Je stále pôsobivý, vysoký 198 cm, s 206 cm rozpätím rúk a pravou rukou, ktorú možno porovnať s mnohými z najväčších bojovníkov minulosti. Bohužiaľ od svojej prehry s Tysonom Furym v roku 2015 neboxoval.

Pokiaľ je Joshua favoritom, kto naozaj ho zo súperov preveril, aby si bol tak istý, že sa mu podarí poraziť legendu. Joshuaovo najväčšie víťazstvo bolo proti Kevinovi Johnsonovi? Dillianovi Whyteovi? Dominicovi Breazealeovi?

Je to úžasná kombinácia dvoch najvýraznejších svetových boxerov v súčasnosti. Bude to veľká udalosť. Showtime bude vysielať súboj naživo v Spojených štátoch, zatiaľ čo HBO bude vysielať záznam neskoro v noci. Iba po tretíkrát sa konkurenti káblovej TV dohodli na spoločnom vysielaní boxu.

Víťaz bude zjednoteným šampiónom troch organizácií a kráľom divízie ťažkej váhy.

Zdroj: Boxing Insider

Diskusia

 
20. 04. 2017
Nasledujúca stránka: Klub