Khan má opäť veľké plány

Známy britský boxer Amir Khan potvrdil, že budúci rok sa chce v ringu predstaviť až trikrát, a ak ich vyhrá, tak vraj má titul svetového šampióna zaručený.

Amir Khan - foto http://fightnights.com/
Amir Khan (foto http://fightnights.com)

29-ročný boxer pritom nebol v ringu od chvíle, čo prehral v šiestom kole s mexickým držiteľom opasku WBC v strednej váhe Saulom Canelom Alvarezom. Od mája sa však Khan, ktorý v minulosti vlastnil tituly organizácii WBA a IBF v ľahkej-strednej váhe, rozhodol zastaviť a pouvažovať, čo s kariérou bude robiť ďalej. Teraz sa priznal, že mal veľké oči a vstup do vyššej váhovej kategórie mu nevyšiel. Znovu teda chce zostúpiť do nižšej váhy a bojovať o svetový titul. Aj preto má na rok 2017 naplánované tri zápasy.
Khan cez sociálne médiá odkázal: "Chcem byť späť v ringu už januári. Veľké zápasy ma čakajú už budúci kalendárny rok. Som na ne pripravený. Tri duely v roku 2017 a to v januári, máji a decembri."
Má na výber. Zdá sa, že sa rozhodne pre Dannyho Garciu, ktorý vlastní WBAC titul, ale mohol by bojovať aj v čisto britskom súboji proti držiteľovi opasku IBF Kellovi Brookovi. Brook momentálne chce bojovať proti Gennadynovi Golivkinovi už tento víkend v O2 aréne v Londýne, a to aj napriek tomu, že Golovkin je o dve váhové kategórie ťažší.

Zdroj: bet365.com

Diskusia

 
06. 09. 2016
Nasledujúca stránka: Klub