Lucas Browne neprešiel antidopingovým testom

ESPN informuje, že 36-ročný Austrálčan Lucas Browne neprešiel antidopingovým testom na clenbuterol. Browne 5. marca v Groznom získal titul WBA v ťažkej váhe, keď v 10. kole porazil technickým knockoutom Ruslana Chagaeva.

Lucas Browne

Dopingové testy zabezpečovala VADA (Voluntary Anti-Doping Agency) so sídlom v Las Vegas, ktorá má v boxe momentálne najtvrdší systém požiadaviek pri testovaní na zakázané látky. Medzi boxermi, ktorí využívajú služby tejto agentúry sú Sergej Kovalev, Мanny Pacquiao, Ruslan Provodnikov, Аndre Ward a ďalší.
WBA dúfa, že sa jedná len o nedorozumenie a počká si na výsledok "B" vzorky a až potom rozhodne, či Brownovi titul odoberie. "Lucas Browne má právo okamžite žiadať analýzu "B" vzorky na vlastné náklady,"- vyhlásili v organizácii.
Austrálsky boxer Lucas Browne komentoval informácie o dopingovom teste.
"Chcel by som ubezpečiť všetkých svojich fanúšikov, celý svet boxu a Austráliu, že som nebral žiadny doping. Novinka o kladnej vzorke ma šokovala. Urobím všetko, aby som svoje meno očistil. Do dnešného dňa som o clenbuterole nepočul a nemal ani poňatia, načo sa používa. Pre heavyweightov je jeho použitie nezmyselné. Ja aj môj team sme si boli vedomí rizík, ktoré vznikajú pri organizácii zápasov v takých miestach, ako je Čečensko, najmä, ak máš za súpera úradujúceho šampióna z tohto regiónu, preto som si myslel, že sme urobili dosť opatrení, aby sme vylúčili sporné situácie. V najbližších dňoch sa k veci vyjadrím podrobnejšie,"- vyhlásil Browne v tlačovej správe Hatton Promotions.

Zdroj: ESPN, boxingnews24.com

 

Diskusia

 
23. 03. 2016
Nasledujúca stránka: Klub