Roy Jones Jr. v Moskve o titul WBA

46-ročný, bývalý majster sveta v štyroch váhových kategóriách, Američan Roy Jones Jr. bude boxovať o titul "superšampióna" WBA v cruiserweight. Zápas by sa mal uskutočniť 12. decembra v Moskve.

Roy Jones Jr.Jedným z možných súperov Jones Jr. je jeho rovesník, ex-šampión v poloťažkej váhe, Antonio Tarver. Agentúre Ria Novosti to oznámil ruský promotér Vladimir Chryunov. Problém je však v tom, že len pred pár dňami sa verejnosť dozvedela o pozitívnom teste Tarvera po augustovom zápase so Stevom Cunninghamom.

"Celú noc sme rokovali o zápase, cituje Chryunova zdroj. Zástupcovia Tarvera informovali, že nedostali rozhodnutie o pozitívnej vzorke po zápase s Cunninghamom. Môj advokát, Antonio Gonzales vyžiadal dokumenty u boxerskej komisie štátu New York. Čakáme na odpoveď. Rokovania o zápase s Tarverom pokračujú. Ak sa aj verdikt potvrdí, existujú rôzne možnosti, vrátane trojmesačnej diskvalifikácie. Ale Roy Jones Jr. bude 12. decembra v Moskve boxovať majstrovský zápas o titul "superšampióna" WBA v každom prípade.“
Jones Jr. a Tarver sa už v ringu stretli trikrát. V rokoch 2003, 2004 a 2005. Prvý zápas vyhral Jones Jr. a ďalšie dva už Tarver.

Zdroj: BoxingScene

23. 10. 2015
Predchádzajúca stránka: Rok 2016 Nasledujúca stránka: Rok 2014