"Turnaj olympijských nádejí 2008" v Komárne

Dnes sa v mestskej Športovej hale, finálovými zápasmi, skončil dvojňový medzinárodný turnaj juniorov v boxe krajín V-4 "Turnaj olympijských nádejí 2008". Na turnaji sa zúčastnilo päť reprezentačných výberov: Česká republika, Maďarsko "A", Maďarsko "B", Slovensko "A" a Slovensko "B".

Turnaj olympijských nádejí 2008Najúspešnejšou výpravou sa stal výber Maďarska "A", ktorý získal 5 zlatých,2 strieborné a 4 bronzové medaily. Na druhom mieste sa umiestnil výber Slovenska "A" so ziskom 3 zlatých, 5 strieborných a 1 bronzovej medaily. Tretie skončila reprezentácia Česka, ktorá získala 3 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové medaily.
Najtechnickejším boxerom turnaja bol vyhlásený David ZÖLD z výberu SR "A", ktorý štartoval v hmotnostnej kategórii 57 kg.
Celý turnaj sa niesol v príjemnej atmosfére, jednotlivé zápasy mali vysokú športovú úroveň, na čom sa zhodli všetci prítomní funkcionári, ale aj diváci. Zvlášť potešil výkon našich mladých chlapcov, ktorí ukázali, že na Slovensku nám vyrastá konkurencieschopná generácia boxerov, ktorá ak sa správne podchytí, môže v budúcnosti pretaviť svoj talent v nejeden úspech.
Poďakovanie patrí samozrejme aj členom ŠKB Spartak, ktorí sa zhostili usporiadania turnaja so cťou, a ako je to zvykom, na vysokej usporiadateľskej úrovni.
Na turnaji sa boxovalo celkovo v dvanástich hmotnostných kategóriách, v ktorých sa predstavilo celkom 40 mladých boxerov.

11. 05. 2013
Predchádzajúca stránka: Rok 2009 Nasledujúca stránka: Fotogaléria