3. turnaj Visegrad Boxing League v Komárne

ŠKB Spartak Komárno usporiadal v dňoch 02. - 03. novembra 2019 3. kolo medzinárodnej súťaže Visegrad Boxing League. Turnaj sa konal v Športovej hale pre box.

Na tomto turnaji sa zúčastnili štyri kluby z Čiech, Slovenska/Maďarska a Poľska. Účastníkmi turnaja boli BC Sparta Mikulov, BC 821 Ružinov, KS Bombardier Gdynia a ŠKB Spartak/doplnené boxeristami z Maďarska. Farby ŠKB Spartak hájili Horog Tímea, Tóth Nikolett, Jozef Görcs, Jankó Krisztián, Cservenka Robert, Lokár Márk, Tarnócai Mihály a Tibor Bélai.

V sobotu 02.11.2019 sa pri losovaní rozhodlo, že proti sebe nastúpia v 1. zápase BC Sparta Mikulov a KS Bombardier Gdynia a v 2. zápase ŠKB Spartak Komárno proti BC 821 Ružinov.

V hmotnosti do 64kg ženy získala 2 body Horog Tímea, ktorá nastúpila proti Marike Gábrišovej. V hmotnosti do 69kg ženy získala 2 body Tóth Nikolett bez boja, keďže súper túto hmotnosť neobsadzoval.
V kategórii mužov ako prvý nastúpil v hmotnosti do 64kg Jozef Görcs. Jeho súperom bol Nikolas Bohunický. Jozef podal veľmi dobrý výkon, zápas bol vyrovnaný, ale jeho súper zvládol zápas o trochu lepšie a zvíťazil na body.
V hmotnosti do 69kg stáli proti sebe Jankó Krisztián a Kristiám Daniel. Bol to obojstranne kvalitný box, súperi si nič nedarovali. Náš borec však využil skúsenosti a po výbornom výkone zvíťazil. Získal tak pre náš klub ďalšie dva body.
V hmotnosti do 75kg náš klub zastupoval Cservenka Robert. Jeho súperom bol Martin Gruy. Zápas bol veľmi bojovný a vyrovnaný, o víťazovi rozhodli detaily v prospech borca z Ružinova.
V hmotnosti do 81kg vo farbách ŠKB Márk Lokár získal ďalšie dva body bez boja, Ružinov túto váhu nebsadil.
V hmotnosti do 91kg nastúpil Tarnócai Mihály, jeho súperom bol Samuel Berešík. Náš borec od začiatku zápasu jasne dominoval, a výbornom výkone pridal ďalšie víťazstvo.
V hmotnosti 91+ kg sa do ringu postavil Tibor Bélai. Jeho súperom bol Adam Kristek. Tibor predviedol vynikajúci box s presnými a tvrdými údermi. S prehľadom zvíťazil a pridal ďalšie dva body. Celkovým skóre 12:4 sme postúpili do nedeľňajšieho finále proti klubu KS Bombardier Gdynia, ktorý v prvom sobotnom stretnutí porazil BS Mikulov 8-2

Spestrením turnaja boli aj exibičné zápasy žien v hmotnosti do 51kg medzi Nicol Ďuríkovou a Dominikou Gábrišovou, obe z BC Ružinov. V hmotnosti do 64kg nastúpila Natalie Kozubyková (BC Mikulov) a Snadna Natalia (KS Gdynia). V treťom exibičnom zápase nastúpili proti sebe členovia ŠKB Erik Sander a Peter Palacka v hmotnosti do 81kg..

V nedeľu 03.11.2019 nás čakal ťažký súper z Poľska KS Bombardier Gdynia.
V hmotnosti do 64kg ženy získala 2 body Horog Tímea, ktorá jasne dominovala nad Snadnou Nataliou. Hmotnosť do 69kg poľský tím neobsadil a Tóth Nikolett zvíťazila bez boja.
V kategórii mužov ako prvý nastúpil v hmotnosti do 64kg Jozef Görcs. Jeho súperom bol Adamiec Patryk. Jozef sa opäť okázal vo výbornom svetle, a tentoraz to vyšlo na sto percent. Bol lepší vo všetkých momentoch, predviedol kvalitný box a zaslúžene zvíťazil.
V hmotnosti do 69kg Jankó Krisztián bez väčších problémov zdolal svojho súpera Oelricha Dawida a pripísal ďalšie 2 body.
V hmotnosti do 75kg za náš klub nastúpil Cservenka Robert, súperom mu bol Roslawski Piotr. Náš borec tentoraz nenechal nič na náhodu, presnými a tvrdými údermi doviedol zápas do víťazného konca.
V hmotnosti do 81kg Márk Lokár zvíťazil bez boja, jeho súper Smagiel Damian na zápas nenastúpil zo zdravotných dôvodov.
Hmotnosti do 91kg Tarnócai Mihály získal dva body bez boja, poľský tím váhu neobsadil.
Do +91kg nastúpil Tibor Bélai proti Knyba Damianovi. Obaja borci predviedli vynikajúci box s presnými a tvrdými údermi. Bol veľmi dobrý a vyrovnaný boj. O víťazstve Tibora napokon rozhodlo 3. kolo, kde svojho súpera už k ničomu nepustil a presnými údermi strhol víťazstvo na svoju stranu. Celkovým skóre 16:0 získal ŠKB Spartak na treťom turnaji celkové 1. miesto.
Na druhom mieste skončil BC Ružinov, ktorý v boji o tretie miesto zdolal BC Mikulov 8-2.

Táto medzinárodná súťaž pokračuje štvrtým kolom v Poľsku 22.-23.11.2019.

Ďakujem všetkým priaznivcom boxu, ktorí si našli cestu a prišli povzbudiť náš tím do haly. Poďakovanie patrí všetkým našim boxerom, či už uspeli alebo nie, že prispeli svojimi vystúpeniami ku skvelej reprezentácii nášho klubu na medzinárodnej scéne. Rovnako veľké poďakovanie patrí aj trénerom Jánovi Sárközimu a Lakoczky Györgyovi za skvelú prípravu borcov na turnaj. Veľký podiel na úspešnej reprezentácii klubu majú samozrejme aj predseda klubu Roderik Györfi, vedúci družstva Tibor Benkoczky a športový manažér klubu Peter Bodoki.

ŠKB Spartak Komárno

 
04. 11. 2019
Nasledujúca stránka: Klub