WBA odobralo Čagaevovi svetový titul

Vedenie WBA odobralo svetový titul v ťažkej váhe Uzbekovi Ruslanovi Čagaevovi pre nedodržanie povinnej obhajoby proti Fresovi Oquendovi z Portorika.

Ruslan Čagaev

"Zdravotné problémy Ruslana. WBA nám poslala list, že je zbavený titulu, že dlhodobo nebol schopný splniť svoje povinnosti voči oficiálnemu vyzývateľovi", - povedal pre agentúru TACC promotér boxera Timur Dugashev. Ruslan Čagaev v Groznom v marci stratil titul majstra sveta WBA, keď prehral s Austrálčanom Lucasom Browneom v desiatom kole technickým knockoutom. Neskôr uzbecký boxer získal opasok majstra sveta späť, keďže bol austrálsky heavyweight obvinený z užívania dopingu. Austrálčan bol diskvalifikovaný na dobu šiestich mesiacov.

Ruslan Čagaev bol dvakrát majstrom sveta verzie WBA. Ten prvý titul získal v roku 2007 po tom, čo porazil Nikolaja Valujeva. V roku 2009 prišiel o titul, keď prehral s Vladimírom Kličkom. V júni 2014 Čagaev vyhral WBA pás po víťazstve na body v Groznom nad Fresom Oquendom. Tím Portoričana ale obvinil tím Čagaeva z porušenia podmienok kontraktu a na súde si vymohol odvetu.
O titul sa teraz stretnú Luis Ortiz s Alexandrom Ustinovom 17. septembra v Las Vegas, a Oquendo sa bude môcť stretnúť s víťazom tohto zápasu.

Zdroj a foto: BigNews2Day.com

Diskusia

 
26. 07. 2016
Nasledujúca stránka: Klub