Kovalev obhájil titul

Majster sveta organizácií WBO, WBA a IBF v light heavyweight váhe Sergej "Krusher" Kovalev, obhájil svoje tituly v dvanásť kolovom zápase, jednohlasným rozhodnutím, proti Isaac "Golden Boy" Chilembovi.

Kovalev vs Chilemba

Stretnutie sa konalo v pondelok večer v Paláci športu DIVS v Jekaterinburgu v Rusku. Kovalev bol aktívnejší, zatiaľ čo Chilemba vyzeral frustrovaný a vyhýbal sa výmenám. Náročný boj o majstra sveta trval až do siedmeho kola, keď Kovalev zaskočil Chilembu drtivým pravým hákom. Chilemba však kolo ustál. Kovalev otriasol Chilembom znovu v ôsmom kole. Tempo sa potom spomalilo, ale Kovalev uzavrel svoju show poslednom kole, keď znova zasypal Chilembu tvrdými údermi. Skóre bolo jednoznačne v prospech Kovaleva 117-110, 116-111, 118-109. Chilemba nastúpil na stretnutie bez svojho trénera Buddyho McGirta, ktorý mal problémy s vízami. V jeho rohu tak musel asistovať jeho manažér Jodi Solomon, ktorý je taktiež jedným z mála ženských trénerov.

Ďalší zápas absolvuje Kovalev pravdepodobne v novembri, a jeho súperom by mal byť Andre Ward, ktorý musel byť spokojný s tým, čo videl. Ward má pred sebou zápas proti Alexanderovi Brandovi, ktorý je naplánovaný na 6. augusta v Oaklande.

Zdroj a foto: FightNews.com

Diskusia

 
12. 07. 2016
Nasledujúca stránka: Klub