Bleskovky zo sveta boxu

Bývalý majster sveta WBA v ťažkej váhe Ruslan Čagaev z Uzbekistanu ukončil boxerskú kariéru.
"Ruslan nás informoval, že končí, dôvodom sú jeho problémy s očami. Zdravie by vždy malo byť prioritou," oznámil manažér boxera Timur Dugazaev. Pripomenieme, že v roku 2001 Čagaeva operovali, pretože mal problémy so sietnicou ľavého oka.

Boxing správy

Už čoskoro by malo byť jasné, s kým sa v ďalšom zápase stretne bývalý šampión v štyroch váhach Portoričan Miguel Cotto. Návrat Miguela Cotto, ktorý neboxoval od prehry so Saulom Alvarezom v novembri minulého roka, sa plánuje v light middleweight a jeho honorár by nemal byť nižší ako 15 miliónov dolárov.

Filipínsky ex-šampión Manny Pacquiao potvrdil v rozhovore pre ABS-CBN News, že sa chce vrátiť do ringu a obnoviť kariéru, ktorú ukončil po zvolení do filipínskeho sentu v máji tohto roka. Podľa plánov promotéra Boba Aruma bude Manny Pacquiao boxovať 5. novembra. Pre Pacquiaoa momentálne hľadajú vhodného súpera.

Vladimír Kličko vyhlásil, že tím okolo Tysona Furyho, držiteľa titulov IBO/WBA/WBO, neodpovedá ukrajinskej strane na požiadavky potvrdenia dátumu odvety. Zápas je plánovaný na 29. októbra vo Veľkej Británii.
"Jeho manažéri, promotéri ani on sám dátum nepotvrdili a na otázky neodpovedajú. Nemôžem teda oficiálne vyhlásiť, že sa s Furym 29. októbra stretnem, ale dúfam, že tento dátum ostane. Svoj oficiálny dotaz teraz urobili organizácie WBA, WBO a IBF. Dúfam, že v najbližších dňoch dostaneme oficiálnu odpoveď, že sa 29. októbra stretneme v ringu," cituje Vladimíra Klička web oficiálneho fan klubu bratov Kličkovcov.

Majster sveta v strednej váhe WBA Američan Daniel Jacobs odboxuje v najbližšom čase odvetu s bývalým majstrom sveta v light middleweight WBC, krajanom, Sergiom Morom. V prvom zápase, ktorý sa konal 1. augusta 2015 v New Yorku sa Jacobsovi podarilo zvíťaziť v druhom kole. Mora odvtedy neboxoval a Jacobs obhájil titul v decembri 2015, keď v prvom kole knockoutoval bývalého šampióna WBO Petera Quillina.

Diskusia

 
29. 07. 2016
Nasledujúca stránka: Klub