APB/WSB olympijská kvalifikácia 2. deň

Druhý deň olympijskej kvalifikácie APB/WSB vo Vargase, Venezuela, priniesol zápasy v hmotnostných kategóriách flyweight (52kg), lightweight (60kg), light welterweight (64kg), welterweight (69kg), light heavyweight (81kg) a heavyweight (91kg). Osemnásť stretnutí prinieslo kvalitný box a prekvapivé výsledky, v ktorých víťazi urobili ďalší dôležitý krok smerom do Ria 2016.

APB/WSB Olympic Qualification Event

Turek Yasin Yilmaz a Portoričan Jose Javier Rosario začali boje ako prví, a bol to Turek, ktorý vo váhe lightweight (60kg) jasne zdolal Portoričana a postúpil do semifinále, kde sa stretnes s Mexičanom Lindolfom Delgadom. Thaijčan Amnat Ruenroeng, bývalý majster sveta IBF vo flyweight, v dobrom stretnutí porazil Nemca, APB boxera, Artura Brila a jeho ďalším súperom bude Talian Carmine Tommasone.

Kolumbijčan, ktorý boxuje WSB vo vhe light heavyweight (81kg), Juan Carrillo ukázal výbornú formu a zvíťazil TKO nad Srbom Petarom Maukovićom. Američan Jonathan Esquivel, ktorý tiež súťaží vo WSB, porazil Bulhara, APB boxera, Spasa Genova. Jeho ďalším súperom v semifinále na ceste do Ria bude ex-šampión WBO v strednej váhe Francúz Hassan N´Jikam.

Chorvátsky heavyweight (91kg) Marko Calić zvíťazil nad Panamčanom Israelom Duffusom a v semifinále sa stretne s Venezuelčanom Alfonsom Floresom, zatiaľčo vo flyweight (52kg) Ukrajinec Maksym Fatych porazil Inda Gaurava Bidhuriho a v semifinále bude jeho súperom Venezuelčan Yoel Finol. Prekvapenie dňa prichádza zo Španielska. Youba Ndiaye Sissokho, ktorý vyzerá dobre pripravený, zdolal presvedčivo Serhiia Bohachuka z Ukrajiny, ktorý mal brilantnú sezónu vo WSB v tíme Ukraine Otamans.

Zdroj a foto: AIBA

Diskusia

 
05. 07. 2016
Nasledujúca stránka: Klub