Krátko zo sveta boxu

Testovanie vzorky B potvrdilo prítomnosť zakázanej látky meldónium v organizme Alexandra Povetkina. Test potvrdzujúci doping Rusa bol vykonaný 27. mája. Píše o tom ESPN.

Zo sveta boxu

Povetkin mal 21. mája boxovať v Moskve s Američanom Deontay wilderom o titul majstra sveta WBC v ťažkej váhe. Promotér Povetkina, Andrey Ryabinski tvrdil, že obsah látky v organizme Povetkina bol prípustný.

Ex-šampión v super middleweight, 36 ročný Rumun Lucian Bute, neprešiel dopingovým testom po nerozhodnom zápase so šampiónom WBC v super middleweight 32 ročným Švédom Badou Jackom, ktorý sa konal 30 apríla. Butemu našli vo vzorke zakázanú látku Ostarine. Bute vyhlásil, že je veľmi prekvapený a nahnevaný a chce, aby bola otvorená vzorka „B“, pretože podľa vlastných slov žiadne zakázané látky nebral.

Jedným z kandidátov na súpera pre majstra sveta WBC Deontaya Wildera môže byť jeho krajan Chris Arreola, ktorý je momentálne najhorúcejším tipom. Arreola nie je v Top 15 ratingu WBC kvôli stopám marihuany, ktoré boli objavené v jeho krvi po zápase s Travisom Kauffmanom, avšak jeho manažment chce túto vec vyriešiť a boxera dostať späť do ratingu.

Majster sveta WBC v ťažkej váhe Američan Deontay Wilder komentoval rozhodnutie WBC, ktorá mu umožnila dobrovoľnú obhajobu, kým sa nevyrieši prípad vyzývateľa Alexandra Povetkina.
"Som rád, že mi WBC dovolila dobrovoľnú obhajobu. Neviem sa dočkať rozhodnutia Rady ohľadne Povetkina, aby sme dostali oficiálnu rezolúciu a zabudli na túto kapitolu, - cituje Američana BoxingScene. – Vynasnažíme sa nájsť dôstojného súpera čo možno najskôr, aby sme darovali mojim fanúšikom predstavenie, o ktoré prišli kvôli tomu, že Povetkin bral zakázanú látku."

Ďalším sparring partnerom majstra sveta WBA, WBO a IBF v ťažkej váhe Tysona Furyho, ktorý mu pomáha pri príprave na odvetu s Ukrajincom Vladimírom Kličkоm, je nemecký boxer Agit Kabayel. Sparring partnermi Furyho sú aj Robert Helenius a Ír Con Sheehan.

Rekordný čas v cele smrti, podľa Guinnessovej knihy rekordov, strávil japonský boxer Iwao Hakamada. Za vraždu štyroch ľudí strávil v cele smrti neuveriteľných 46 rokov. V roku 2014 bol po testoch DNA prepustený na slobodu.

Diskusia

 
30. 05. 2016
Nasledujúca stránka: Klub