Chudinov prišiel o titul [Video]

Superšampión WBA v super strednej hmotnosti Rus Fedor Chudinov neobhájil titul, keď v sobotu prehral sporným rozhodnutím s Felixom Sturmom z Nemecka. 

Fedor Chudinov vs Felix SturmVeľká časť zápasu prebiehala vo výmenách na blízkej až strednej vzdialenosti, s citeľnou prevahou Chudinova, čo do sily aj počtu vybitých úderov. Čo sa týka presnosti, v prvej polovici bol stav celkom vyrovnaný, v druhej Sturm ubral plyn, a Chudinov začal mať navrch aj v tomto smere.
Po skončení zápasu však rozhodcovia vyniesli zvláštny verdikt MD : 114-114, 115-113 a 115-113 v prospech Sturma.
Manažér Fedora Chudinova, Umar Kremlev po prehre svojho boxera v zápase o titul superšampióna WBA v super strednej hmotnosti vyhlásil, že ruská strana podá protest na súd za peedpojatosť rozhodcov v zápase.
"Podáme žalobu na WBA. Sú to podvodníci. Je to podvodná činnosť, predali to za peniaze… Nie je to šport, WBA si kúpili. Videli ste predsa, čo sa dialo, je to celé cirkus. Aj rukavice nám dali divné, úplne sa zotreli. Pre túto acociáciu je to hanba, takáto svojvôľa na tejto úrovni,"- vyhlásil Kremlev.
Manažér tvrdí, že ruský boxer v zápase vyhral každé kolo. Kremlev chce tiež apelovať na súd v Nemecku aj v USA, aby Chudinovovi túto prehru nezapočítali.

Zdroj: boxingnews.cz

 

Diskusia

 
22. 02. 2016
Nasledujúca stránka: Klub