Zo sveta boxu

Bývalý šampión v dvoch váhových kategóriách David Haye, ktorý sa tento rok vrátil do ringu po trojročnej pauze, postúpil na tretiu priečku ratingu IBF v ťažkej váhe. V poslednej verzii ratingu bol Haye na jedenástom mieste.
Haye po svojom návrate do ringu odboxoval dva zápasy, v ktorých zvíťazil nad málo známymi Мarkom De Morim a Аrnoldom Gjergjajom.

Boxing gloves

32-ročný majster sveta WBC v super middleweight Švéd Badou Jack sa po svojom zjednocujúcom zápase so šampiónom IBF Britom Jamesom DeGale, ktorý sa uskutoční na jeseň, chystá postúpiť do poloťažkej váhy. Boxer to povedal v svojom rozhovore pre BoxingScene.

11. júna sa v New Yorku uskutoční zápas medzi majstrom sveta WBO v super featherweight Portoričanom Romanom „Rocky“ Martinezom a 28 ročným Ukrajincom Vasylom Lomachenkоm.

23. júla odboxujú v Las Vegas zápas Američan Тerence Crawford, majster sveta WBO v light welterweight, s Ukrajincom Viktorom Postolom, šampiónom WBC v rovnakej váhe.

Bývalý majster sveta v light middleweight Demetrius Andrade, ktorý sa v sobotu stretne v eliminačnom zápase WBC s Willie Nelsonom tvrdí, že sa oboma rukami chytí možnosti stretnúť sa s lídrom strednej váhy Gennadyom Golovkinom. „Samozrejme, chcem zápas s Golovkinom. Ale nechajte ma najprv, aby som si urobil meno tým, že postupne vyčistím svoju váhu, získam reputáciu a až potom urobíme zápas s GGG, ktorý bude zrážkou štýlov.“

Majster Európy EBU v ťažkej váhe Kubrat Pulev musí boxovať povinnú obhajobu titulu s Мariuszom Wachom. EBU dá obom stranám čas na rokovania. Ak sa nedohodnú, vyhlásia promotérsku aukciu.
Pulev získal titul majstra Európy v máji, keď rozdielovym rozhodnutím porazil Brita Derecka Chisoru v súboji o voľný titul.

Zdroj: BoxingScene

Diskusia

 
09. 06. 2016
Nasledujúca stránka: Klub