Boxerský turnaj First Ring V

Športový klub boxu Spartak Komárno usporiadal dňa 22. apríla 2023 jednodňový turnaj v boxe FIRST RING V s medzinárodnou účasťou. Turnaj bol zameraný predovšetkým pre začínajúcich boxerov, ale v ringu sa predstavili aj pokročilí boxeri.

Na tomto podujatí sa zúčastnilo spolu 60 boxerov a boxeriek z 12 klubov (z Maďarska 3 kluby, z Čiech 1 klub zo Slovenska 7 klubov). Boxovalo sa podľa pravidiel IBA a súťažného poriadku SBF. Podujatia sa zúčastnili vekové kategórie mladších a starších žiakov, mladších a starších dorastencov, mužov a žien. Ich stretnutia sledovalo asi 150 divákov, ktorí videli dvadsaťštyri zápasov.

Farby ŠKB Spartak hájili Máté Senkár, Szabolcs Méhes, Šipoš Alexander, Kevin Lakatoš, Roman Alex Bukor, Hunor Aytak Jákob.
Ako prvý sa v hmotnosti do 40 kg v kategórii mladších žiakov predstavil v exhibičnom stretnutí Máté Senkár. Jeho súperom bol Balázs Nagyvári z Maďarska. Nakoľko to bolo exhibičné stretnutie, jeho výsledok bol nerozhodný. Medzi staršími žiakmi zviedli medzi sebou súboj v hmotnosti do 57 kg Szabolcs Méhes a Martin Halászi z Maďarska. Tu sa preukázala väčšia skúsenosť domáceho Szabolcsa Méhesa, ktorý zvíťazil na body. V kategórii mladšieho dorastu hájili farby klubu traja boxeri. V hmotnosti 57 kg nastúpil do ringu Sipos Alex a jeho súperom bol Filip Petrila z Devínskej Novej Vsi. V tomto stretnutí domáci boxer po bojovnom výkone prehral na body. Vo váhe 54 kg Kevin Lakatoš zvíťazil nad Dominikom Bogdánim z Bratislavy RSC v treťom kole. V 80 kg hmotnostnej kategórii zvíťazil na body Roman Alex Bukor nad súperom z Nových Zámkov. V kategórii staršieho dorastu sme mali v hre jedného boxera, Hunora Aytaka Jácoba, ktorý zvíťazil nad svojim súperom z Bratislavy na body.

Športové trofeje za svoje výkony na turnaji získali: domáci boxer Máté Senkár ako najmladší boxer turnaja. Najbojovnejším boxerom turnaja sa stal Marko Koller z klubu BC Ružinov Bratislava. Cenu najtechnickejšieho boxera turnaja získal Miroslav Dujsík z klubu BC Ružinov Bratislava a posledné ocenenie, najúspešnejšieho družstva turnaja získal klub Best Boxing club z Devínskej Novej Vsi.

Na turnaji sme videli 24 hodnotných a bojových stretnutí. Poďakovanie patrí našim boxerom, ktorí uspeli vo svojich zápasoch, rovnako tak aj všetkým ostatným, ktorí rovnako prispeli svojimi vystúpeniami k tomu, že prítomní diváci videli skvelé výkony a výborné zápasy. Rovnako ďakujeme všetkým prítomným divákom, ktorí sa zišli vo veľkom počte a svojím povzbudzovaním vytvorili v hale vynikajúcu atmosféru. Partnerom podujatia bol internetový obchod R.G.SHOP a pitný režim pre športovcov zabezpečila firma Royal Water s.r.o.

23. 04. 2023
Nasledujúca stránka: Klub