Gala večer boxu RING

Momentálne je ŠKB Spartak Komárno jedným z mála klubov, ktorý sa na Slovensku zaoberá amatérskym a profesionálnym boxom súčasne.

RINGPo dlhoročnej praxi v amatérskom ringu a po osemročnej praxi v profesionálnom ringu sa môžeme právom pochváliť s historicky prvým majstrom sveta v profesionálnom boxe na Slovensku v spoločnosti IBC, Andrzejom „Shark“ Sárközim. Andrzej „Shark“ Sárközi po šesťročnom pôsobení v amatérskom ringu prestúpil k profesionálom, kde v apríli 2006 v maďarskom meste Paks získal titul majstra sveta IBC. Ďalšími nádejnými profesionálnymi boxermi sú Ján Sárközi, Andrej Šurina a Marián Mariáš. V amatérskych vekových kategóriách ŠKB Spartak Komárno združuje celkovo 30 boxerov.
Na základe týchto skutočností sa vedenie klubu rozhodlo organizovať gala večeri boxu. Hlavným zámerom usporiadania týchto gala večerov boxu s názvom RING je nadviazať na tradíciu usporiadania boxerských stretnutí v Komárne, kde má box ešte stále veľkú základňu fanúšikov a cieľom je predstaviť komárňanskému obecenstvu boxerov všetkých vekových kategórií amatérskeho a profesionálneho ringu, ktorí reprezentujú mesto Komárno na rôznych boxerských podujatiach v Európe a svete. Plánom je usporiadať šesť podujatí v roku 2009. Na týchto podujatiach sa predstavia okrem domácich boxerov aj boxeri z celej Európy. Novinkou bude, že zo záznamu si tieto podujatia budú môcť pozrieť fanúšikovia boxu na našej webovej stránke www.boxclub-kn.sk.
Prvý gala večer s názvom RING 1 sa uskutoční dňa 19.decembra 2008 v Komárne v boxerskej hale klubu. Na tomto gala večere si budú môcť diváci pozrieť amatérske a profesionálne boxerské stretnutia. V amatérskych stretnutiach sa nám predstavia boxeri z klubu ŠKB Spartak Komárno a MTK Budapešť. V profesionálnom ringu uvidíme, už mnohým známe mená, Jána Sárköziho, Andreja Šurinu, Mariána Mariáša, a ďalších profesionálnych boxerov zo Slovenska a Maďarska.
Diváci, ktorý majú záujem tieto stretnutia vidieť naživo, si môžu zakúpiť vstupenky v predpredaji v pube RELAX v športovej hale Komárna (zadný vchod do ŠH od kúpaliska) od 8.decembra 2008. 
Veríme že náš program zaujme fanúšikov boxu, a spoločne naštartujeme šnúru boxerských večerov s názvom RING.

06. 12. 2013
Predchádzajúca stránka: Rok 2009 Nasledujúca stránka: Fotogaléria