Ľudovít Szelle na medzinárodnom turnaji Bocskai v Maďarsku

Dňa 15.1. - 20.1.2008 sa konal v Maďarskom meste Debrecín 52. ročník medzinárodného turnaja v boxe Bocskai. Na turnaji sa zúčastnilo 84 boxerov z 15 štátov sveta. Slovenskú reprezentáciu reprezentovala výprava pod vedením trénera Juraja Györfiho, rozhodcu Viktora Vaľka z Košíc a boxerov Michala Spišiaka vo váhe 64kg, Ľudovíta Szelleho vo váhe 69 kg, Tibora Vargu vo váhe 75 kg, Michala Hromeka vo váhe 81 kg.

Hodnotenie našich reprezentantov slovami trénera Györfiho:
69 kg - Ľudovít Szelle boxoval prvý deň turnaja s Kerinom Bostianom zo Slovinska. Po veľmi vyrovnanom súboji prehral tesne na body 11:10, hlavne z dôvodu, že v poslednom kole prehral o bod. Jeho prehra bola zapríčinená najmä tým, že nemá dostatok medzinárodných skúseností. V tejto hmotnostnej kategórii bojovalo 12 boxerov. Súper Szelleho v ďalšom stretnutí prehral na body s víťazom tejto hmotnostnej kategórie Bacskayom z Maďarska.
64 kg- Michal Spišiak boxoval druhý deň turnaja s Gáborom Gőrbicsom z Maďarska. Prehral na body 29:2. Napriek vysokému bodovému rozdielu stretnutie nebolo také jednoznačné. Spišiak bojoval, ale jeho súper bol boxersky vyspelejší a razantnejší a stal sa aj celkovým víťazom tejto hmotnostnej kategórie, v ktorej za zúčastnilo 11 boxerov.
75 kg – Tibor Varga boxoval s Oliverom Obradovičom z Rakúska. Prehral na body v pomere 27:14. Po prehratých prvých dvoch kolách v treťom a štvrtom kole získal iniciatívu a znížil vysokú stratu. To mu však nestačilo na zvrátenie výsledku stretnutia v jeho prospech. Pri lepšej kondičnej príprave mal prípadne aj na víťazstvo nad týmto boxerom, ktorý skončil na 2. mieste v tejto hmotnostnej kategórie kde boxovalo 9 účastníkov.
81 kg – Michal Hromek boxoval s Thari Gzimom z Rakúska. Po nepresvedčivom výkone prehral hladko na body 23:2. Napriek jeho snahe ešte boxersky nie je dostatočne vyspelý na takéto medzinárodné turnaje. Jeho súper v ďalšom zápase prehral. V tejto hmotnosti štartovalo 9 boxerov.

22. 01. 2013
Predchádzajúca stránka: Rok 2009 Nasledujúca stránka: Fotogaléria