Medzinárodná súťaž European Boxing League Of Vysegrad´s Four

ŠKB Spartak Komárno sa zúčastnil v dňoch 11. - 12. mája 2019 prvého kola medzinárodnej súťaže European Boxing League Of Vysegrad´s Four. Turnaj sa konal v Mikulove na zámku v priestoroch Zámeckého sálu.

Na tomto turnaji sa zúčastnili štyri kluby z Čiech, Slovenska/Maďarska a Poľska. Účastníkmi turnaja boli BC Sparta Mikulov, BC Ružinov, KS Bombardier Gdynia a zmiešané družstvo ŠKB Spartak/VASAS Budapešť. Farby ŠKB Spartak hájili Nikolett Papp, Jozef Görcs, Szoták Titusz, Varga László, Lokár Márk, Mário Lakatos a Tibor Bélai.

V sobotu 11.5. 2019 sa pri losovaní rozhodlo, že súperom ŠKB/VASAS bude poľský klub KS Bombardier.

V hmotnosti do 64kg ženy získala 2 body Nikolett Papp bez boja, keďže súper váhu neobsadil. V hmotnosti do 69kg ženy sa neboxovalo, obidva kluby túto hmotnosť neobsadzovali.
V kategórii mužov ako prvý nastúpil v hmotnosti do 64kg Jozef Görcs. Jeho súperom bol Dominik Palak. Jozef sa snažil, zápas bol veľmi vyrovnaný, ale jeho súper bol predsa len o trochu lepší a zvíťazil na body.
V hmotnosti do 69kg stáli proti sebe Titusz Szoták a Poliak David Oerlich. Náš borec bol od začiatku zápasu jasne lepší, a po výbornom výkone zvíťazil. Získal tak pre náš klub ďalšie dva body. Titusz bohužiaľ v zápase utrpel zranenie oka, čo mu neumožnilo štart v nedeľňajšom zápase.
V hmotnosti do 75kg náš klub zastupoval László Varga. Jeho súperom bol David Stobodawiuk. Zápas bol veľmi bojovný a vyrovnaný, o víťazovi rozhodli detaily v prospech poľského borca.
V hmotnosti do 81kg sa vo farbách ŠKB predstavil Márk Lokár. Nastúpil proti Damianovi Smagielovi a po výbornom výkone zvíťazil s prehľadom na body.
Hmotnosti do 91kg a +91kg poľský klub neobsadil, a tak Mário Lakatos aj Tibor Bélai zvíťazili bez boja. Celkovým skóre 10:4 sme postúpili do nedeľňajšieho finále proti domácemu klubu z Mikulova.

V nedeľu 12.5.2019 nás čakal ťažký domáci výber, ktorý deň predtým jasne porazil BC Ružinov.
V hmotnosti do 64kg ženy získala 2 body Nikolett Papp, ktorá jasne dominovala na Dominikou Čiklovou. Hmotnosť do 69kg sme neobsadili a Michaela Kotásková zvíťazila bez boja.
V kategórii mužov ako prvý nastúpil v hmotnosti do 64kg Jozef Görcs. Jeho súperom bol Erik Teplý. Jozef opäť predviedol kvalitný box, no ani tentoraz to bohužiaľ nestačilo. Súper bol predsa len o trochu lepší a zaslúžene zvíťazil.
V hmotnosti do 69kg Titusz Szoták pre zranenie nenastúpil, Ján Polák z domáceho klubu zvíťazil bez boja.
V hmotnosti do 75kg za náš klub nastúpil László Varga a prehral tesne na body s Denisom Farkašom.
V hmotnosti do 81kg Márk Lokár ukázal, prečo bol tretí na majstrovstách Maďarska. Jeho súper Jan Ryšavý bol dvakrát počítaný, Márk po výbornom výkone zvíťazil s prehľadom na body.
Hmotnosti do 91kg Mário Lakatoš predviedol bojovný výkon, no tentokrát to na súpera bolo málo. Pavel Ján s prehľadom zvíťazil.
Do +91kg nastúpil po dlhej pauze Tibor Bélai proti Michalovi Zezulkovi. Tibor predviedol vynikajúci box s presnými a tvrdými údermi. Svojho súpera k ničomu nepustil a doslova ho prevalcoval. Podľa viacerých prítomných trénerov a funkcionárov to bol najkvalitnejší výkon večera. Celkovým skóre 10:6 však zvíťazil domáci tím z Mikulova. ŠKB tak získalo na prvom turnaji celkové 2. miesto.

Táto medzinárodná súťaž pokračuje druhým kolom v auguste v Ružinove. Tretie kolo prebehne v septembri v Poľsku a záverečné štvrté kolo usporiada ŠKB Spartak začiatkom novembra v Športovej hale.

Poďakovanie patrí všetkým našim boxerom, či už uspeli alebo nie, že prispeli svojimi vystúpeniami ku skvelej reprezentácii nášho klubu na medzinárodnej scéne. Rovnako veľké poďakovanie patrí aj trénerom Jánovi Sárközimu a Lakoczky Györgyovi z VASASu za skvelú prípravu borcov na turnaj. Veľký podiel na úspešnej reprezentácii klubu majú samozrejme aj predseda klubu Roderik Györfi, vedúci družstva Tibor Benkoczky a športový manažér klubu Peter Bodoki.

 
14. 05. 2019
Nasledujúca stránka: Klub