IBF odobrala Golovkinovi titul v strednej váhe

Po zdĺhavom preskúmavaní a období zvažovania, IBF uvoľnila titul v middleweight, ktorý držal Gennadij Golovkin od 17. októbra 2015. Dôvodom je to, že Golovkin neprijal jednu z podmienok organizácie IBF, a tou je, aby mu udelila výnimku z pravidiel IBF boxovať proti Vanesovi Martirosyanovi 5. mája 2018, ktorý nebol schválený IBF.

IBF

Golovkin stále drží tituly verzie WBA a WBC.

AKO SA TO STALO?

Dňa 20. apríla 2018 dostala IBF žiadosť o výnimku z pravidiel IBF z tábora Golovkina, aby sa mohol zúčastniť zápasu proti Vanesovi Martirosyanovi 5. mája 2018 v meste Carson, Kalifornia.
Dňa 25. apríla 2018 dostala IBF list od DiBella Entertainment v mene Sergija Derevyanchenka, #1 v rebríčku IBF, ktorý uviedol, že Derevyanchenko mal námietku voči tomu, že Gennadyovi Golovkinovi bola umožnená účasť na voliteľnej obhajobe, ktorú neschválila IBF.
Dňa 27. apríla 2018 väčšina členov správnej rady IBF rozhodla, že Gennadijovi Golovkinovi by sa mala udeliť výnimka z pravidiel s týmito podmienkami:

1. Zápas Gennady Golovkin vs. Vanes Martirosyan sa musí konať 5. mája 2018 alebo neskôr.
2. Golovkin sa musí písomne zaviazať, že bude musieť boxovať povinnú obhajobu IBF do 90 dní od 5. mája 2018 alebo do piatku 3. augusta 2018.
Golovkin písomne súhlasí s odškodnením, neoprávneným a iným spôsobom spätným odškodnením IBF za akékoľvek právne poplatky alebo iné výdavky súvisiace s poskytnutím uvedenej výnimky vrátane, ale nie výlučne, nákladov súvisiacich s akýmkoľvek výsledným súdnym sporom. (Podľa pravidiel IBF čl. 11.F)

30. apríla 2018 právny zástupca Golovkina podal odvolanie proti podmienke č. 2 v rozhodnutí rady. Právny zástupca spoločnosti Derevyanchenko podal na výzvu 7. mája 2018 odpoveď.

IBF pokračovala, a zároveň ustanovila komisiu troch členov IBF, ktorí tiež vykonávajú právnu prax, v preskúmavaní písomného podania a vypočula si ústne argumenty poradcov pre obe strany 22. mája 2018 v hoteli Robert Treat v Newarku v New Jersey. Komisia pripravila svoje odporúčania pre IBF a na základe svojich zistení odporučila IBF schváliť podmienku, že Golovkin súhlasí so súbojom na povinnú obhajobu IBF do 3. augusta 2018, aby sa zabránilo trestu straty titulu podľa pravidiel IBF čl. 5.H.

Nakoľko Golovkin nesúhlasil písomne so súbojom proti povinnému vyzývateľovi IBF do 3. augusta 2018, nevyhnutná podmienka na udelenie výnimky, bola žiadosť o výnimku podľa čl. 5.H. zamietnutá v súlade s čl. 11.I, "Dodržiavanie podmienok výnimky", ktorý stanovuje, že "Šampión musí spĺňať všetky podmienky obsiahnuté v udelení výnimky." Preto IBF odmietla žiadosť o výnimku.

Okrem toho, keďže Golovkin nesúhlasil s uvedenou podmienkou pri udelení výnimky, IBF musela udeliť pokutu podľa čl. 5H, pretože Golovkin sa zúčastnil na nehodnotenej súťaži v rámci svojej váhy a IBF vyhlásila, že titul v Middleweight je voľný.

ČO SA NASTÁVA?

IBF určí dvoch kandidátov, ktorí sú k dispozícii, a nariadi im, aby rokovali o zápase o voľný titul. Jedným z nich je pravdepodobne Derevyanchenko.

Aktuálny rebríček IBF je:

1 Tureano Johnson
2 Sergiy Derevyanchenko
3 Jermall Charlo
4 David Lemieux
5 Daniel Jacobs
6 Chris Eubank Jr
7 Arif Magomedov
8 Robert Brant
9 Maciej Sulecki
10 Matvey Korobov
11 Luis Arias
12 Rafael Bejaran
13 Ronny Mittag
14 Dominik Britsch
15 Esquiva Falcao

Zdroj: FightNews.com

Diskusia

 
24. 06. 2018
Nasledujúca stránka: Klub