Bleskovky zo sveta boxu

World Boxing Super Series bola oficiálne predstavená v sobotu v Monaku, keď sa uskutočnilo štvrťfinálové spárovanie dvojíc počas slávnostnej udalosti na slávnom Grimaldi fóre.

World Boxing Super Series

V živom televíznom vysielaní sa boxeri stretli tvárou v tvár na javisku, pričom štyria najvyššie nasadení vyberali svojich súperov zo zvyšných štyroch boxerov. Štvrťfinále sa uskutoční v septembri a októbri a dátumy a miesta budú oznámené. Víťazi eliminačného turnaja dostanú Trofej Muhammada Aliho a špeciálny opasok WBC Diamond.
V kategórii super strednej váhy sa predstavia George Groves, Jamie Cox, Callum Smith, Erik Skoglund, Chris Eubank Jr, Arthur Abraham, Avni Yildirim, Juergen Braehmer a Rob Brant.

V kategórii cruiserweight sa predstavia štyria šampióni, dvaja bývalí šampióni a kráľ KO. Sú to Murat Gassiev, Krzysztof Wlodarczyk, Oleksandr Usyk, Marco Huck, Dmitry Kudryashov, Mike Perez Maris Briedis, Yunier Dorticos a “The Russian Hammer” Dmitry Kudryashov.
Štvrťfinále sa bude konať v septembri a októbri, semifinále v januári a februári a finále v máji na najlepších miestach po celom svete.

World Boxing Super Series

07. júla 1985 veľký Julio Cesar Chavez porazil Rogera Mayweathera v dvoch kolách. Zápas sa uskutočnil v hoteli Riviera v Las Vegas. S týmto triumfom obhájil titul WBC v super featherweight hmotnosti. Rozhodca bol Richard Steele, ktorý zastavil zápas po druhom počítaní Mayweathera.

08. júla 1952 sa vo Fort Duchesne, Utah, narodil Danny "Coloradito" Lopez. Stal sa idolom v Los Angeles v Kalifornii. Mal veľmi úspešnú kariéru so 42 víťazstvami, z toho 39 KO a iba 6 prehrami. Bol šampiónom WBC vo featherweight. Dannyho manažovali Howie Steindler a Ben Georgino. V roku 2010 bol uvedený do medzinárodnej boxerskej siene slávy v Canastote v štáte New York.

09. júla 1997 Nevadská športová komisia udelila vysokú pokutu a zrušila licenciu pre Mikea Tysona ako trest po tom, čo odhryzol časť ucha Evanderovi Holyfieldovi. Zápas sa konal v MGM Grand Arena v Las Vegas. Rozhodca bol Mills Lane, ktorý diskvalifikoval Tysona v treťom kole.

Zdroj a foto: wbcboxing.com

Diskusia

 
10. 07. 2017
Nasledujúca stránka: Klub