Krátko zo sveta boxu

V marci oznámil Richard Schaefer, predseda Americkej spoločnosti Comosa AG a nový promotér podujatia, ambiciózny koncept turnaja tzv. World Boxing Super Series, kde by sa proti sebe postavili najlepší boxeri z vybraných divízií.

ŠKB Spartak

Pre víťaza je pripravená peňažná odmena 50.000.000 dolárov a trofej Muhammada Aliho. Záujem na celom svete bol obrovský a teraz sa ukázalo, že pre tento unikátny turnajový formát bola vybraná divízia super strednej a krížovej váhy. World Boxing Super Series bude otvorený pre všetkých boxerov, ktorí sú zaradení medzi Top 15 v niektorom zo štyroch hlavných svetových rebríčkov (WBC, WBA, WBO a IBF).


World Boxing Super Series potvrdil, že bývalý majster sveta Marco Huck (40-4-1, 27KO) vstúpil do hviezdne obsadenej turnajovej zostavy, ktorá už obsahuje neporazených a vládnucich majstrov sveta Murata Gassieva (IBF), Yuniera Dorticosa (WBA) a Mairisa Briedisa (WBC), ďalej Georgea Grovesa (WBA), ako aj bývalého majstra sveta Kryštofa Wlodarczyka. Od septembra osem z najlepších svetových boxerov v cruiserweights bude bojovať v revolučnom vylučovacom turnaji. Oficiálne vyhlásenie nezmieňuje Dmitrija Kudryashova, ktorého promotér Andrey Ryabinskiy vyhlásil, že bude súťažiť aj on.

ESPN predstavil štyri zápasy, ktoré odvysielajú v rámci súboja Pacquiao - Horn v sobotu večer v Brisbane, Austrália. Okrem hlavného zápasu bude televízne vysielanie obsahovať zápas írskeho olympijskeho hrdinu Michaela Conlana (2-0, 2KO) na šesť kôl proti Jarrettovi "Juarez" Owenovi (5-4-3, 2KO), majster sveta IBF junior v bantamovej hmotnosti Jerwin “Pretty Boy” Ancajas (24-1-1, 16KO) bude obhajovať titul proti najvyššie hodnotenému uchádzačovi Teiru Kinoshitovi (25-1-1, 8KO).
Živé televízne vysielanie otvorí osemkolový zápas v strednej hmotnosti medzi Shane Mosleym, Jr. (10-1, 7KO), synom bývalého majstra sveta “Sugar” Shane Mosleyho, a Davidom Toussaintom (10-0, 8KO).

Diskusia

 
27. 06. 2017
Nasledujúca stránka: Klub