AIBA pozastavila činnosť 36 rozhodcom

Suspendovaní 36 profesionáli patria medzi tých, ktorí rozhodovali v Rio de Janeiro na olympijských hrách.

AIBA komisie sa vo štvrtok stretli v Lausanne na prerokovaní reforiem a plánu pre nasledujúci olympijský cyklus Tokio 2020. Na tomto stretnutí boli prítomné Komisia rozhodcov a Športová a technická komisia.
Medzinárodná boxerská asociácia (AIBA), na základe výsledkov rokovania týchto komisií, suspendovala 36 ringových a bodových rozhodcov, tých, ktorí rozhodovali v Rio de Janeiro na olympijských hrách. Podľa štvrtkového rozhodnutia AIBA tieto sankcie zostanú v platnosti, kým proti nim bude prebiehať vyšetrovanie. Zúčastnené strany sa počas zákazu nesmú podieľať na medzinárodných súťažiach. Prídu tak napríklad aj o MS mládeže v St. Petersburgu, ktoré sa budú konať budúci mesiac.
Predstavitelia AIBA, rozhodcovia aj bodovací systém boli nadmieru kritizovaní počas olympijských hier za mnohé kontroverzné rozhodnutia v ringu. 17. augusta sa preto vedenie AIBA rozhodlo priamo počas OH pozastaviť činnosť až siedmim rozhodcom. Títo rozhodcovia sa už nemohli zúčastniť na rozhodovaní ďalších zápasov v rámci olympijského turnaja.
Správu priniesol portál Medzinárodnej boxerskj asociácie AIBA.

Zdroj: AIBA

Diskusia

 
08. 10. 2016
Nasledujúca stránka: Klub