Správy zo sveta boxu

Chris Arreola sa nechystá vešať rukavice na klinec ani po zdrvujúcej prehre s majstrom sveta WBC Deontayom Wilderom, a už vyzval na odvetu amerického boxera Erica Molinu.

Boxing

"Wilder bol v tom zápase o triedu vyššie, nedokázal som urobiť nič. Vedel som, že bude boxovať na dištanc, ale nepredpokladal som, aký je dobrý na nohách. Má dobrý jab a mocný úder sprava. Mám nad okom 7 stehov, ale v zápase ma to netrápilo. Snažil som sa urobiť pre víťazstvo všetko, ale nedokázal som urobiť nič. Ak som ten zápas aj prehral, neznamená to, že mám ísť do dôchodku. Zaujíma ma zápas s Ericom Molinom, a hoci som ho v našom zápase zničil, má veľmi veľkú hubu a narozprával o mne veľa zlého. Urobme ten zápas."- vyhlásil Arreola.

Bývalý majster sveta v dvoch divíziach David Haye radí držiteľovi titulu IBF v ťažkej váhe Britovi Anthony Joshuaovi, aby sa snažil o čo najrýchlejší zápas so šampiónom WBC Deontayom Wilderom. Ten sa v prvom zápase po zahojení pravej ruky bude obávať udierať sprava. To urobí z Wildera pomerne neškodného protivníka, tvrdí Haye.
Pripomenieme, že Wilder boxoval 16. júna s Chrisom Arreolom, a v zápase si zlomil pravú ruku a natrhol si biceps.

Ani dominátor poloťažkej váhy Sergey Kovalev ani Andre Ward, ktorý do tejto kategórie prešiel nedávno, neurobili dojem na trénera Freddieho Roacha, ktorého požiadali, aby tipol výsledok ich potenciálneho novembrového zápasu.
Pripomenieme, že Ward vlani v júni deklasoval a zastavil britského boxera Paula Smitha a v marci preboxoval Sullivana Barreru. Kovalev zasa tento mesiac porazil doma v nudnom zápase Isaaca Chilembu.

Abel Sanchez, tréner majstra sveta WBA, WBC a IBF v strednej váhe Gennadya Golovkina si myslí, že zápas s Kellom Brookom bude pre jeho zverenca ťažší, než potenciálne stretnutie s Chrisom Eubankom Jr. Zápas Golovkin – Brook sa uskutoční 10. septembra v Londýne.
"Eubank žiadal to, čo bolo jednoducho nesplniteľné, - vyhlásil Sanchez. – Akonáhle sa objavil Brook, stačilo zmeniť fotku a meno na plagáte. Brook je majster sveta. Tento zápas je ťažší, ako s Eubankom, pretože ideme proti boxerovi, ktorý nikdy neprehral. Nikdy ho neknockoutovali tak ako Amira Khana v zápase s Canelom."

Legenda mexického boxu, 38-ročný Israel Vazquez oznámil smutné správy. Celý rad operácií, ktoré mu mali zachrániť pravé oko nepriniesli očakávaný výsledok.
Jedným z najslávnejších zápasov v histórii svetového boxu je kvadrológia Vazqueza s Mexičanom Rafaelom Marquezom (mladší brat Juana Manuela Marqueza.)
"Problémy sa objavili po štvrtom zápase s Marquezom, mal som veľa operácií, vyskúšal veľa metód, dokonca mi do oka implantovali silikón. Nebolo to stopercentné, ale mohol som žiť normálny život," uviedol Vazquez.
Silikón však len zhutnil očné tkanivá a zhoršil zrak. Výsledkom bolo, že Vazquez musel čakať kým silikón z oka vytečie, alebo či si má nechať oko odstrániť. Vazquez si vybral druhú možnosť, pretože zrak v každom prípade nebolo možné vrátiť. Israel na pravé oko prakticky nič nevidí, dokáže len rozlíšiť siluety a aj to len pri dobrom osvetlení.

Diskusia

 
21. 07. 2016
Nasledujúca stránka: Klub